ЛиковноСтваралаштво

Радионица са ученицима и родитељима „Реците роди да је увек у моди“

Ова радионица је инспирисана жељом за повећањем наталитета у нашем крају. Осим ученика 2. и 4. разреда ОШ „Јован Аранђеловић“ у Црвеној Реци у радионицу су се укључили и родитељи.

Циљ радионице: повећање наталитета у нашем крају; развијање ученичке маште и креативности; оспосовљавање ученика за безбедно коришћење алата; да ученици активно проведу време са једним родитељем;

Ток радионице:
Ученици рецитују и певају песмице о породици, браћи, сестрама… Учитељица дели материјал за рад који је унапред припремила. То су модели кућица које родитељи украшавају у договору са децом.
Деца добијају совице које ,,носе“ њихове сличице и боје их. Иначе, сове представљају мудрост па су зато биле наш избор.
Учитељица је већ припремила подлогу за пано (плави креп-папир за небо и зелени за траву) и поставила одштампан назив радионице. Сада завршава моделовање и постављање рода (за свако дете по једну). Води се разговор о томе како се рађају деца. Да ли их проналазимо у купусу или их доносе роде? Деца објашњавају на свој начин. Договарају се да им је најсимпатичнија ова варијанта са родама и зато је радионица по њима и добила назив.
Када свако заврши свој део посла урађене детаље додајемо на пано. Коначан изглед паноа је да лете роде и свака од њих спушта по једну совицу на једну кућицу.

Љиљана Пејчић, професор разредне наставе
ОШ „Јован Аранђеловић“ Црвена Река, Бела Паланка, Србија

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com