ЛитерарноСтваралаштво

Сара Таловић – Чаробна Алиса из земљи чудеса

Чаробна Алиса из земљи чудеса

На табли је писало: Моја најдража књига. Моји другари и ја волимо књиге и приче пуне авантура и ликова којима се дивимо јер нам показују неки непознати свијет. У том свијету је све другачије и као да их има милион, а и више. Свака књига нас одведе на неки нови пут, дружимо се с новим пријатељима које заволимо истински. Путујемо тако с њима занимљивим непознатим путевима.
Најдража књига ми је Алиса у земљи чудеса. Ова књига ме је дотакла у душу и пробудила машту у мени. Толико прича у једној књизи, кад сам их читала, као да су причале са мном. Сан мале дјевојчице Алисе ме је опчинио тако снажно као да сам ја била у њему. Ова књига је јако маштовита, буди у мени нешто што не могу описати. Једном ријечју, чаробна књига. Пронашла сам се у толико ситуација, да кад сам читала, схватила сам колико сам гријешила а колико сам доброг чинила. Неко би рекао за ову књигу: „Књига као књига, шта она има а да друге књиге немају?!“ Једноставно, ако се задаш и удубиш у читање, осјетиш као да си у њој. Осим што је чаробна, буди осјећања док читате. Поучна је, из Алисиних грешака учите шта треба а шта не треба урадити. Не могу описати колико је за мене важна. Књига које ћу се сјећати у старости. Причати је својој дјеци.
Многи би у ово вријеме рекли: „Штреберка, само чита књиге!“ Смијали би се. Али зашто то неком да радиш, стави се на његово мјесто. Да наставим писати, требале би ми свеске и свеске. Ова књига је за мене урезана у срце.

За Табла Фест 22
Сара Таловић, V разред, Прва основна школа Живинице, Живинице, Босна и Херцеговина
Име ментора: Марица Ферхатбеговић

Похвала на конкурсу за Фестивал дечјег стваралаштва „Табла Фест 22“ по одлуци Стручног жирија у категорији литерарни радови средњи узраст