ЛитерарноСтваралаштво

Снежана Стојановић – Маска ми је украс лица

Маска ми је украс лица

Шта се ово дешава на терену?
Да ли је човечанство негде направило грешку у корацима или му природа задаје низак ударац, не би ли га просветлила и натерала да схвати да њоме не може господарити?
Појава епидемије изазване Корона вирусом све нас је натерала да спустимо лопту и да размислимо о свему, а највише о нама самима.
И док вирус стално напада, људи смишљају стратегије одбране: прање руку, ношење маски, одржање физичке дистанце… Све су то мере одбране на прву лопту. Нажалост то није довољно за победу у овој утакмици коју човек жели да оконча што пре. Ако може и пре истека регуларног времена. Вирус има велике предности. На свом је терену, бројно и „технички” надмоћнији. Лако детектује човека и још лакше га напада, јер зна његове слабе тачке. Човек нити може противника голим оком видети, нити о њему нешто поуздано знати. Научници га под микроскопом проучавају у лабараторији, док се на “врућем” терену против њега боре лекари и целокупно медицинско особље. Једни и други покушавају да у овом тактичком надмудривању човечанство из одбране, пређе у напад.
Човечанство, ти си сада на потезу! Само пази, васиона те посматра!

За Табла Фест 21
Ана Павловић, 7-1, ОШ „Васа Чарапић“ Бели Поток, Београд, Србија
Наставница: Снежана Стојановић
Треће место на конкурсу за Табла Фест 21 у старијој категорији по одлуци Стручног жирија

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com