ЛитерарноСтваралаштво

Софија Драгићевић: Рођење Христово – празник радости

Рођење Христово – празник радости

Божић је празник љубави, среће и мира, али нажалост, није код свих тако. Има много усамљених родитеља чија су се деца одселила у бели свет и виђају их ретко.

Прошле године посетила сам баку која живи у мојој близини и њена ме је прича дирнула. Послужила ме је кексићима и испричала како је тужна јер су јој се обе ћерке удале у иностранству и могу да долазе само преко лета на одмор. Одлучила сам да јој некако помогнем. Покушала сам преко друштвених мрежа да ступим у контакт са њима. Рекла сам им да им је мајка стара и болесна и да има жарку жељу да их поново види. Одговориле су ми убрзо да ће пробати да закажу карте што пре. Договориле смо се да ништа не причамо њиховој мајци да бисмо је изненадили.

За два дана добила сам поруку од њих кад имају лет за Србију. Мојој срећи није било краја. Тог дана опет сам посетила старицу и рекла јој да не буде тужна јер се чуда дешавају на Божић. У једном тренутку неко је позвонио. Једва сам дочекала да отворим врата. Бака је седела на фотељи а кад је угледала ћерке, није могла да верује. Очи су засузиле па је почела плакати од среће. Глас јој је задрхтао. Као да јој је срце застало на тренутак. Никада је до тада нисам видела толкио радосну.

Најлепше што можете урадити за време божићних празника је то да усрећите некога, посебно ако он пролази кроз тешке тренутке. Не знате каква је то срећа за вас и за ту особу.

За Седми таблин међународи божићни конкурс
Софија Драгићевић, VII, OШ „Петар Николић” Самаила, Краљево, Србија
Ментор: Ивана Бабић, наставник српског језика.
Треће место на Седмом таблином међународном божићном конкурсу у категорији литерарни радови старији узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com