ЛитерарноСтваралаштво

Софија Прешић – СЛИКА СА БАКИНОГ ТАВАНА

СЛИКА СА БАКИНОГ ТАВАНА

Живот чини много лепог, ружног, пролазног. Све је то сачувано од заборава на прашњавом бакином тавану. Окићен је уснулим сликама из маминог, бакиног и мог живота.
Ништа узбудљивије нема од драгих успомена! Успомене са мог првог летовања, велике дипломе из мамине основне школе, пуно бакиних црно-белих фотографија са својим пријатељима. Мало лево, мало десно и пронађем своје розе ципелице. Не могу да поверујем да сам их пронашла, а тражила сам их годинама. То су биле моје прве ципелице. Окренем се и пронађем мали мамин дечији новчаничић. Док гледам новчаник помислим да је некад било интерсантније него сада. Окренух се и видех мој бели поспани креветац, а у њему пуно мојих играчака. Видех и једног поцепаног меду Трудија. Тај дан није могао бити лепши. Само што то рекох угледах и једну поломљену шољицу. Узех је и седох на бакин кревет. На њему сам пронашла и једну бакину хаљину, коју сам носила са татом у моје прве комедије. Тада смо се претварали у двоглаву вештицу.
Е, то је права прича о бакином загонетном тавану. Он чува успомене и сећања нанизана на танку паукову нит. Време им не може ништа. Његово благо са нама расте и увећава се. Његове слике буде у нама заборављене тренутке, тренутке који нас чине и повезују.

За Табла Фест 20
Софија Прешић, 3-1, ОШ „Светозар Марковић“ Лапово, Србија
Ментор: Данијела Ивковић Мујковић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com