ЛитерарноСтваралаштво

Срна Јовић – БОЖИЋ – ПРАЗНИК РАДОСТИ

БОЖИЋ – ПРАЗНИК РАДОСТИ

Некада давно био један град по имену Ниш и он је славио милион празника, а најважнији празник је био Божић. Сви су куповали дивне поклоне, осим једне девојчице. Та девојчица се звала Срна. Она је тражила месецима диван поклон за све и никада га није нашла. Правила је и списак, али јој и даље није успевало. Тај списак је изгледао овако:
– За маму фломастери НЕ
– За тату оклагија НЕ
– За брата гуме НЕ
– За нерођену сестру таблет НЕ
– За нерођеног брата гумица за косу НЕ
Не, ништа од тога није могло послужити. Срна је отишла у центар града и ништа није нашла, само ствари за неке друге људе. Вратила се кући и била је тужна. Рекла је: „Прекосутра је Божић, а ја немам ни за кога поклон. Шта ћу сада да радим? Прошлог Божића купила сам им НИШТА, и они су мени купили НИШТА, а сада не желим да то буде тако. Надам се нечему.“ Тада је пролетела звезда падалица и Срна је зажелела да свима да диван поклон. Заспала је и жеља јој се остварила. Пробудила се и знала је да јој се жеља остварила. Отишла је до центра и купила савршене поклоне за све. Вратила се кући без бриге.
Стигао је Божић. Сви су били срећни и срећно отварали поклоне, јер то је радост коју делимо када смо сви заједно. Деца су се смејала и радовала свим ситницима. Дечји осмех је највећа срећа. Он усрећује и маму и тату и баку и деку. Дечја радост има пут који увек води до породице. Цела породица је била на окупу и срећно су живели.

За Пети таблин божићни конкурс
Срна Јовић, I-1, ОШ “Стефан Немања” Ниш, Србија
Ментор: Братислав Денић
Друго место у категорији литерарни радови млађи узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com