ЛитерарноСтваралаштво

Сташа Ставрић – Нећу да кријем своје емоције

Нећу да кријем своје емоције

Емоције или осећања су саставни део живота човека. Оне формирају нашу личност и понашање. Ја сам доста емотивна особа и не умем вешто да кријем своје емоције, али и нема потребе за тиме.
Срећа, као прва емоција је једна од мојих омиљених. Стално сам срећна и позитивна. Срећу не кријем, напротив, увек волим да људи знају када сам у лепом расположењу. Туга је друга емоција. Насупрот срећи, не волим да сам тужна. Поред тога, ја ипак не кријем ни тугу. Људи знају да ме утеше и дају мотивацију да исправим ствари и будем срећна. Ипак, моја најомиљенија емоција је љубав, али и пријатељство. Лепо је имати друга и другарицу поред себе, а такође и симпатију о којој размишљам цео дан. Иначе, љубав је једина емоција коју не изражавам јавно, али се и она лако примети. Она је чаробна и човека избаци из реалности и уведе у свет маште. Љутња и бес су емоције које не волим и које ме чине несигурном. Наравно, постоји превише ствари које могу наљутити човека, од најмањих ситница до крупних и озбиљних проблема. Љутњу и бес не кријем, јер се осећам боље када то избацим из себе, а људе који ме наљуте, натерам да преиспитају своје поступке према мени.
Сва ова осећања нас чине људима. Некад су то лепа осећања, а некад ружна. Понекад нас ојачају, а понекад учине да будемо веома рањиви. Свака од њих утиче на човека на свој начин и има своју улогу. Не волим да их кријем, јер утичу на друге људе и чине мој живот лепшим и богатијим. Никада их нећу крити и испољаваћу их отворено и директно, јер моје емоције, то сам ја,

За Табла Фест 23
Сташа Ставрић, IV/1, ОШ „Др Зоран Ђинђић“, Ниш, Србија
Учитељица Мирјана Јовановић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com