ЛитерарноСтваралаштво

Тамара Чоловић – БОЖИЋ

Četvrti tablin božićni konkurs

БОЖИЋ

Божић је време када се дружимо са пријатељима и породицом. На тај дан се прославља рођење Исуса Христа.
За Божић се деле поклони, слави се и, што је најважније, проводи се време са својим најближима. Православни Божић се обележава 7. јануара. Свака породица има своје обичаје за Божић, на пример, баке плету чарапе за своје унуке, деца отварају поклоне, а маме и тате са децом ките кућу и праве колаче.
Обичај у мојој породици је да нам на дан Божића увек ујутру долазе кумови, кумица Лена која је положајник прва улази у кућу, а касније нам се придруже и баба, тетка, теча и пријатељ Ненад. Мама и тата кажу да нам Лена долази од када се родила и да нам доноси срећу, радост и успех свих ових година.
Када смо ми срећни, а за Божић смо сви баш, баш срећни, мој пас то осети, не зна шта се дешава, али се ипак укључи у забаву. Почне од среће да лаје и скаче око нас. Тада га сви гледамо и смејемо се док он збуњено скаче од зида до зида јурећи лоптицу.
За време божићних празника волим да се клизам, скијам, правим Снешка Белића, грудвам се… Радујем се и поклонима. Када дође време отварања поклона сека и ја будемо веома срећне и једва чекамо да започнемо неку нову игру. Моје жеље за Божић су да добијем караоке уређај, правог робота или таблу за писање.
Ми волимо Божић и једва чекамо дан када ћемо га славити.

За Четврти таблин божићни конкурс
Тамара Чоловић, 3-4, ОШ „Јован Дучић“ Београд, Република Србија
Учитељ (ментор): Јелена Лаковић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com