ЛитерарноСтваралаштво

Тамара Пантелић – Када би табла испричала

Када би табла испричала

Ми ђаци пуно времена проводимо у школи и у учионици. Велики део нашег дана дешава се баш испред школске табле. Некада зелене, а сада беле боје ишаране и исписане разним бојама.
Кад би табла умела да прича сигурна сам да би причала о страху и узбуђењу на новим лицима сваког првака, сваког првог септембра. Причала би како из дана у дан гледа почетке нових дружења, нове симпатије, како нам се мењају зуби и како растемо пред њом. Причала би како привучемо столицу да би дохватили задатак исписан на врху и опет смо мали. Причала би како би нам радо шапнула одговор када не научимо лекцију, и како са великим задовољством слуша када смо нешто добро научили. Свака табла крије велике и мале ђачке тајне.
Када сам први пут изашла пред таблу уплашила сам се шта ће бити, али табла као да ми је шапнула да је она мој пријатељ и да не треба ничега да се плашим. Од тада радо излазим и шарам по табли показујући све што сам научила. А и када ми нешто није јасно најлакше схватим и научим управо пред таблом.
Табла је ипак предмет и не може да види, чује, прича. И баш је штета због тога, јер ко зна шта би све сазнали из њених прича.

За Табла Фест 21
Тамара Пантелић, III-1, ОШ „Димитрије Туцовић“ Јабучје, Србија
Ментор: Сузана Тасић
Похвала на литерарном конкурсу за Табла Фест 21 по одлуци Стручног жирија у категорији средњи узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com