ЛитерарноСтваралаштво

Тарик Џафић – Ахмедова жаба

Живинице

Ахмедова жаба

Ахмед је дванаестогодишњи дјечак, он је повучен и миран и често га дјеца исмијавају због Динга. Динго је Ахмедова жаба коју је он пронашао у бари потпуно саму док је још била пуноглавац.

Од тада Динго никада није пливао. Ахмедов задатак, који је он задао сам себи, јесте да једног дана Динго заплива на трци жаба, али он је прво требао научити пливати. Сваког дана су се припремали. А онда је дошао тај дан, Ахмед одводи Динга на језеро да би он покушао пливати. Дошли су на језеро гдје је било много жаба које су слободно пливале. Ахмед га узе у руке и полако спусти у воду, Динго је почео да маше својим ногама и успио се одржавати на површини. У његовим великим црним очима као да су се видјеле сузе, а Ахмед је осјећао као неке валове љубави које му је Динго зрачио. Осјећао се као да може пливати читав живот, а онда су почели да славе. Ахмед је вриштао од среће, а Динго крекетао.

Њих двојица су успјели у свом првом циљу, а Динго ове године није запливао на трци жаба јер Ахмед није имао новца за пријаву.

Тарик Џафић, VII разред, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина

Марица Ферхатбеговић, руководилац литерарне секције

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com