ЛитерарноСтваралаштво

Теа Сапунџиев – Божиќна песна

Божиќна песна

Божиќ за брзо ќе дојде
И брзо, но забавно ќе пројде
И наредната година повторно ќе се врати,
Но тогаш можеби повеќе честитки ќе прати.

Ќе дојде и Дедо Мраз
И подароци ќе ни подари нас,
Но не грижете се ќе има и за вас.

Забава ќе има до доцен час,
А потоа колата ќе додаде гас,
По некој час
Нашата нога ќе стапне на мраз.

Потоа на училиште ќе се вратам,
На другарите поздрави ќе им возвратам.
За петки ќе се трудам јас
И ќе учам во секој слободен час.

За Трећи таблин божићни конкурс
Теа Сапунџиев, Vв одд, ООУ “Кирил Пејчиновиќ“ Скопје, Северна Македонија
Ментор: Сузана Спирковска
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com