ЛитерарноСтваралаштво

Теодора Бубања – Кад би табла испричала

Кад би табла испричала

Знате ли која то ствар помаже нашим наставницима да одрже предавања, и у исто време надгледа целу учионицу својим крупним зеленим очима? Наравно, то је величанствена табла.
Табла је увек расположена за нова предавања. Свако јутро жељно ишчекује своје школарце који ће помно пратити сваки покрет написан на њој. Мада, и школарци обожавају да чисте таблу и одржавају је уредном. Такође, ту се нађе понека грешка, цртеж или, у нашем случају, традиционална игра „икс-окс“.
У нашем одељењу табла је веома поштована. Право је задовољство стајати пред њом. Стално се утркујемо ко ће први да очисти таблу… Пишемо поруке, задатке из математике, играмо разне игре, цртамо карикатуре…
Ех, кад би табла причала, имала би штошта да исприча. Разне догодовштине, добре и лоше. Да наравно, било је ту и погрешних задатака, слова, па чак и речи. Све је то део школовања и табла, верујем, не замера на томе.
Иако је у овим модерним временима наша табла добила друштво – модерну таблу, нама ће наша зелена табла увек бити на првом месту.

За Табла Фест 21
Теодора Бубања, VI-2, ОШ „Анто Ђедовић“ Бар, Црна Гора
Ментор: Данијела Бољевић
Похвала на литерарном конкурсу за Табла Фест 21 по одлуци Стручног жирија у категорији средњи узраст

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com