ЛитерарноСтваралаштво

Теодора Николић – БОЖИЋ

БОЖИЋ

Некада давно на далеком северу живео је Деда Мраз. Он је требао да деци испоручи поклоне за Божић, али није могао. Санке су се поквариле. Када је дошла добра вила, поправила је санке.
Деда Мраз је испоручио све поклоне. Када су деца устала ујутру на Божић, била су радосна и срећна. Али, један дечак по имену Марко није добио поклон, јер је био неваљао. Правио је разне несташлуке, увек је започињао свађу, тукао другу децу. Деца су се плашила да му приђу. У ствари, Марко је био дете које је само хтело да се дружи, али је на погрешан начин то показивао.
Једног дана у школу је дошао нови дечак Сима. Сви су се зачудили када је Сима почео да се дружи са Марком. Сима је одмах увидео да је Марко добар у души. Сваки дан су се играли напољу. Марко је почео мање да се свађа и туче. Убрзо је стигла Нова година. Сима је замолио Марка да заједно славе Нову годину. Марко је скакао од среће. Њих двојица су постали најбољи пријатељи.
За Божић су сва деца добила поклоне од Деда Мраза. Марко је добио на поклон фудбалску лопту. Желео је да подели свој поклон са Симом. Схватио је да му је највећи поклон за Божић – друг Сима.

За Четврти таблин божићни конкурс
Теодора Николић, IV/1, ОШ „Коста Абрашевић“ Београд, Србија
Учитељица: Снежана Бојковић
Библиотекар: Сања Благојевић-Бошковић
Треће место на Четвртом таблином божићном конкурсу у категорији литерарни радови средњи узраст
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com