ЛитерарноПредстављамоСтваралаштво

УМЕТНИК ИЗ ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

Лука Радовановић је ученик је ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац и члан литерарне секције „Разиграно перо“. Живи у градићу Лајковцу, који је познат по прузи и Милу који у песмама иде пругом.
Лука је срећан дечак, богат, бакама, декама и многобројном родбином која га воли и радује се његовим успесима. Лука је дружељубив и са својим другарима радо проводи најлепше сате у игри.
У будућности жели да постане глумац. Даровит је, уме у својим пичама и песмама да дочара догађаје, воли да пише песме и води свој дневник.
Радо учествује у раду секција. Члан је литерарне секције „Разиграно перо“ и драмске секције „Весела дружина“. Воли да чита, члан је Читалачког клуба који је део пројекта издавачке куће Клет (Klett) Читалачки маратон.
Лука каже: „Радо посећујем литерарну и драмску секцију, у раду са наставницом српског језика и књижевности Соњом Миловановић часови делују интересантно и забавно. Стичемо нова знања, откривао нове теме и отвара нам широке видокруге. Сваког дана са радошћу ишчекујем ново дружење на секцијама и у Читалачком клубу“. Лука радо учествује на литерарним наградним конкурсима и осваја награде, али на њима учествује не због победа већ због указаних прилика да путује и упознаје нова места и другаре.
Упознајте Луку мало боље читајући његову поезију.

Лука Радовановић, ученик
ДАНКА

Ко ли куца у те ситне сате,
корача мислима мојим,
тера ме звезде да бројим
па, немам ноћи, ни санка?
Казаћу – то је једна Данка.

За њом моје срце куца
и свака звезда њоме сјаји,
храброст ми побеже у недоглед
и таји, таји, таји, таји …

Иначе, храбар сам одувек био,
ал’ откад Данку сам снио,
кô зрно бибера постах,
без речи пред њом остах.

Сва она мудрост из мене оде,
усне ми свезане кô без слободе,
јунаштво моје – издајицо клета,
зар не знаш да ми је Данка света!

Соња Миловановић, наставница српског језика

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com