ЛитерарноСтваралаштво

Вишња Доброта: Рођење Христово – празник радости

Рођење Христово – празник радости

Верујем да је то било једног лепог сунчаног дана. Тај дан је донео благослов и спас за цело човечанство. Могу га назвати „Чаробни дан”.
Оно што знам о рођењу Исуса Христа, ономе што је био и што је постао, знам из прича. Исус је рођен у Витлејему, у Јудеји. Мајка му се звала Марија, касније позната као Пресвета Богородица. Њен муж се звао Јосиф. Да не буде забуне, Јосиф није Исусов отац, јер је његово рођење учињено Божјом интервенцијом. Његов долазак на свет се обележава као Божић, а то је празник који моја породица и ја изузетно волимо. На тај дан размишљам о чуду, о томе како се то десило, какво му је било детињство, да ли се дружио са осталом децом, имао лопту и да ли је волео фудбал као што га воли мој брат. Размишљам о Исусу као о дечаку који је живео у далеком и мени непознатом свету и времену, који је волео природу и цвркут птица. Он је знао само за доброту и љубав, као и свако дете, а он је такав и остао до дана данашњег. Верујем да није знао шта ће постати, да није знао шта ће учинити за цео свет, да ће га људи волети без обзира из ког времена били.
О његовој погибији нећу писати, јер ће за мене, као и за многе људе, он бити знак за живот, а не за смрт. Молим му се свако вече и он ми доноси радост, срећу и љубав. За Божић се дешавају чуда, довољно је да верујете у њих.

За Седми таблин међународи божићни конкурс
Вишња Доброта, 5-8, Основна школа „Бранко Радичевић”, Батајница, Издвојено одељење школе у насељу Бусије, Република Србија
Ментор: Јелена Шоргић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com