ЛитерарноСтваралаштво

Владимир Миротић – Божић

Četvrti tablin božićni konkurs

Божић

Не знам шта да напишем о овом великом празнику, а да не буде исто као и многи састави које неко напише о Божићу. Схватио сам да је Божић за сваког човека и за сваку породицу посебан празник.
Код нас у кући за Божић све је другачије него других дана. Цела кућа мирише на пецива. Мама и бака спремају колаче. Мене увек изненаде неким слаткишем који волим, а који нису дуго правиле. За Бадњи дан наравно, сви постимо. Мама нам спрема омиљене лигње за ручак. Кажу да на Бадњи дан треба једни другима да опростимо, да поштујемо свакога и да се ни са ким не свађамо, јер кажу, какав буде био Бадњи дан, таква ће бити и цела година. Пали се бадњак, који је тог дана тата донео у кућу. Најзабавније ми је када ја и тата понесемо тај бадњак испред наше цркве да га наложимо за здравље и напредак свих нас. Волим тај дан и то поподне.
На Божићно јутро, устајемо рано, ломимо погачу и чекамо ко ће откинути парче у које је мама ставила дукат. Ја их имам 8, (нисам варао, скоро увек га ја нађем). Делимо поклоне и сладимо се слаткишима, шалимо се, смејемо, задовољни што смо још један Божић дочекали здрави и заједно.
Лепо је бити са породицом која те воли и коју волиш на Божић, дан када је рођен наш Исус и када сам сретан што сам баш ја део ове породице.

За Четврти таблин божићни конкурс
Владимир Миротић, VII-2, ЈУ ОШ “Анто Ђедовић“ Бар, Црна Гора
Ментор: Светлана Кнежевић, проф.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com