Вести

72. РОЂЕНДАН МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“ И ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА“

У суботу, 23. октобра у 20 сати у Малом позоришту „Душко Радовић“ обележена је 72. година рада позоришта и тим поводом премијерно је изведена представa за децу по тексту Александре Гловацки у режији Јагоша Марковића – „Чаробњак из Оза“.

„Чаробњак из Оза“, Мало позориште „Душко Радовић“ (фото: Белкиса Абдуловић)

Представа је настала по мотивима истоимене књиге америчког писца за децу Лајмана Френка Баума, чије је дело постало познато широм света након што је Виктор Флеминг режирао филм 1939. године, у коме улогу девојчице из Канзаса игра Џуди Гарлан.

У представи улогу Дороти тумачи Сања Марковић док остатак глумачке екипе чине Владислава Ђорђевић, Милош Самолов, Бојан Лазаров, Лана Aџић, Никола Керкез и Горан Баланчевић.

Сценографију потписује редитељ Јагош Марковић, костим Мариа Марковић Милојев а музику је компоновао Љубомир Нинковић.

На прослави Дана позоришта песму „Здравица“ чији је текст написао Душко Радовић отпевали су Зона Маринковић из Хора Дечјег културног центра и баритон Небојша Бабић.

Песму „Здравица“ чији је текст написао Душко Радовић отпевали су Зона Маринковић из Хора Дечјег културног центра и баритон Небојша Бабић (фото: Белкиса Абдуловић)

Жири у саставу Љубица Бељански-Ристић (председница), Бојан Ђорђев (члан) и Дамјан Кецојевић (члан) донели су следећу одлуку:

У знак сећања на пионира луткарства, оснивача и првог управника Малог позоришта:

Награда „Божидар Валтровић“, за изузетан допринос у Уметничком сектору Малог позоришта „Душко Радовић“, додељује се ансамблу представе „Украдени принц и изгубљена принцеза“ за колективну уметничку игру.

У знак сећања на редитељку и доајена луткарске сцене Малог позоришта Марију Кулунџић:

  • Награда „Марија Кулунџић“ додељује се Ани Константиновић за режију представе „Прича о мајци“. Награда се додељује за изузетну редитељску ауторску креацију.
  • Награда „Марија Кулунџић“ додељује се Јовани Цветковић за глуму у представи „Прича о мајци“. Награда се додељује за изузетну ауторску креацију лика Мајке.
  • Награда „Марија Кулунџић“ додељује се Сандри Никач за дизајн сцене, костима и лутака у представи „Прича о мајци“. Награда се додељује за изузетан визуелни ауторски допринос представи.
  • Награда „Марија Кулунџић“ додељује се Марии Марковић Миливојев за костим у представи „Украдени принц и изгубљена принцеза“. Награда се додељује за изузетну ауторску креацију костима.
  • Награда „Марија Кулунџић“ додељује се Тијани Грумић и Анђелки Николић за драматизацију текста у представи „Крадљивци кокосових ораха“. Награда се додељује за изузетну ауторску креацију текста по мотивима бајке.

У знак сећања на глумицу-првакињу Малог позоришта Милену Начић:

  • Награда „Милена Начић“ додељује се Маријани Вићентијевић Бадовинац за улоге у представама „Крадљивци кокосових ораха“ и „Украдени принц и изгубљена принцеза“. Награда се додељује за изузетну глумачку креацију чланици ансамбла.
  • Награда „Милена Начић“ додељује се Николи Керкезу за улогу у представи „Украдени принц и изгубљена принцеза“. Награда се додељује за изузетну глумачку креацију глумцу сараднику.

Специјална награда за подстицање и унапређење позоришног стваралаштва од, са и за младе додељује се представи „Утопија“.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com