Вести

АУДИЦИЈА ЗА МЛАДЕ ГЛУМИЦЕ ЗА НОВУ ПРОДУКЦИЈУ НА СЦЕНИ ЗА МЛАДЕ МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“

„СЈАЈ ЗВЕЗДЕ НА ПЛАФОНУ“ ПО МОТИВИМА КЊИГЕ ЈУХАНЕ ТИДЕЛ
У РЕЖИЈИ ДАМЈАНА КЕЦОЈЕВИЋА

Све заинтересоване кандидаткиње могу се пријавити за учешће на аудицији слањем своје биографије са фотографијом и контакт подацима на jelena@malopozoriste.co.rs.

За учешће на аудицији потребно је припремити један монолог по сопственом избору из савремене литературе.

О ПРОЈЕКТУ

Реч је о позоришној представи „Сјај звезда на плафону“ која се ради по истоименом роману шведске ауторке Јухане Тидел и говори о јунакињи Јани Вилсон чија мама умире од рака дојке. Јухана Тидел имала је само 19 година када је написала роман у којем је преточила своје искуство везано за болест и смрт мајке. Роман је 2003. године добио награду „Аугуст“ као најбољи шведски роман у категорији дечијих и омладинских издања, а 2009. године доживео је и прву екранизацију.

ВАЖНОСТ ОВЕ ТЕМЕ

Кроз представу би се ставило тежиште и на битност превенције у борби против рака. Постојале би сцене у којој би се описала важност самопрегледа дојке као и сам поступак, одлазак на мамограф и превазилазак страха и стида од одласка код доктора. Након сваког извођења представе планирани су разговори са психологом и медицинским радницима на којима би млади имали могућности да разговарају о ономе што су управо гледали. Млади би добили могућност да се темељније информишу о поментој болести као и о превенцији против исте. Представа је намењена узрасту 12+ и изводила би се у Малом позоришту „Душко Радовић“ у оквиру Сцене за младе која већ годинама успешно делује и обрађује тинејџерске теме које су често табу у нашем, друштву.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com