Вести

Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства

Већ пету годину заредом пред нама је међународни пројекат А Magical Intercultural Friendship Network (Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства). У пројекту сваке године учествује око 10.000 ученика понекад чак и из 30 земаља. Пројекат траје седам до девет недеља и почиње у октобру. Оснивач овог пројекта је Жељана Радојичић Лукић.

Циљ пројекта јесте да интеркултурално повеже децу са свих континената, припаднике различитих народа широм света, путем вршњачког учења кроз едукативне, актуелне теме и теме које развијају људске врлине. Мултиперспективни карактер интеркултуралног образовања истакнут је у специфичним циљевима кроз „четири стуба образовања“ које је идентификовала Међународна комисија за образовање за 21. век: учим да знам, учим да радим, учим да живим заједно са другима, учим да будем развијена личност.

На реду је пети модул. Назив овог модула јесте Калеидоскоп врлина. Овај модул усмерен је на људске врлине јер желимо освестити чињеницу да су данас људске мане у фокусу, да су медијски чланци о људским манама далеко видљивији и да је велика реткост и веома тешко у жижу јавности укључити било коју људску врлину, попут доброте, љубави, поштења или искрености.

Нестрпљиви смо да сазнамо какве задатке ћемо добијати. Уколико још нисте пријавили своје учешће, можете то учинити до 5. октобра, попуњавајући документ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDi82HtnNN1rIItA_TDycHSQUtS9GOC-e-GNDhAy5BWqEQGw/viewform

Право учешћа имају сви ученици и њихови наставници – од млађих разреда ОШ до краја гимназије.

Претходни модули су били: 4. Дигитални свет и ми, модул који је био фокусиран на медијску, дигиталну и језичку писменост, и безбедност на интернету 3. Овај модул био је усмерен на рушење стереотипа и предрасуда и сузбијање дискриминације 2. Идеја овог модула је била да се вршњаци из различитих удаљених држава упознају, да науче нешто о култури историји, језику и обичајима и вери вршњака из далеких земаља. 1. Овај модул је као и сам назив у пројекат и увод у пројекат представљао упознавање других нација и умрежавање.

После сваког задатка организовани су (и биће организовани) Зум састанци на којима је присуствовало и учествовало стотину деце из разних земаља и било представљено по неколико школа.

Обећавамо вам да ћемо вас по завршетку овог модула детаљно обавестити о начину извршених задатака. Не сумњамо у њихову изврсност.

За сада, неколико сличица из 4. модула:

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com