Вести

ЧИТАЈМО ГЛАСНО

У библиотеци

Национални дан књиге, 28. фебруар, библиотекар ОШ „Бранко Миљковић“ у Нишу Драгана Пешић Главашевић обележила је у два дана реализујући четврту акцију Друштва школских библиотекара Србије „ЧИТАЈМО ГЛАСНО“.
У четвртак је у школској библиотеци матичне школе, поштујући мере безбедности због епидемиолошке ситуације, са неколико ученика читана збирка песама Анђелије Недељковић Петровић „Хомољу на дар“. На овај начин су сви присутни прошетали Хомољем не напуштајући библиотеку. Кроз стихове су шетали по цветним пољима и висовима, поред врбака реке Млаве, упознајући километрима удаљене пределе раскошне природе источне Србије и тако открили праву снагу стиха.

У библиотеци

У петак, 26. фебруара, библиотекарка Драгана је акцију гласног читања реализовала у живописној природи Сувог Дола са ученицима издвојеног одељења од 1-4. разреда и предшколцима.
Циљ ове заједничке активности је подстицање читања, и промоција рада и сарадње школског библиотекара и наставника.
Активност је реализовала са учитељицама Снежаном Благојевић, Сузаном Николић и васпитачицом припремне групе Јасмином Ђорђевић.
Ученици првог разреда су читали гласно из буквара и показали да су уз упорност, љубав и рад савладали вештину читања, и чврстим кораком закорачили у свет знања и уметности.
Библиотекарка их је наградила бомбонама.

Први разред

Ученици другог разреда су читали гласно народне загонетке, пословице и шаљиве приче истичући значај и лепоту нашег народног стваралаштва.

Други разред

Долазак библиотекарке посебно је обрадовао ученике трећег разреда којима је она донела роман „Доживљаји Мачка Тоше“ чији су одломак они већ прочитали са својом учитељицом и с нестрпљењем су чекали наставак приче о чему најбоље сведоче фотографије пред нама.

Ученица трећег разреда добија жељену књигу

У боровој шумици све је одјекивало од гласног читања наших вредних ђака.

Трећи разред

Сунце се полако, али сигурно кретало ка зениту док су у дворишту школе у нашем Сувом Долу и даље одјекивали раздрагани гласићи ученика четвртог разреда који су читали одломке из Андерсенових бајки. На тренутак је цео тај призор подсетио на бајку у којој су ђаци били принчеви и принцезе спроводећи акцију „Читајмо гласно“. Слушали су их радознали предшколци, а у читању им се придружила и сама библиотекарка.

Четврти разред

Да читање има будућност, и да га ни једна савремена технологија не може заменити потврда су наши предшколци из Сувог Дола који су целу акцију пратили са пажњом. За то је заслужна њихова васпитачица Јасмина Ђорђевић која од првог дана негује код њих љубав према писаној речи. Библиотекарка Драгана је посебно уживала читајући њима сигурна да ће тај одјек у њиховим мудрим главицама дуго да траје као позив да и они сами што пре науче да читају.

Предшколци

У прелепом амбијенту суводолске природе која се буди, реализована је четврта акција Друштва школских библиотекара Србије „Читајмо гласно“ чији је циљ подстицање читања.

Ова заједничка акција библотекара и учитеља потврљује да се сарадњом најлакше црта осмех на лицу ђака.

Са вероучитељицом Сунчицом Милошевић
Драгана Пешић Главашевић, библиотекар