Вести

ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН „ЧИТАЈМО ГЛАСНО“

ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН „ЧИТАЈМО ГЛАСНО“ У БИБЛИОТЕЦИ ОШ „ДРИНКА ПАВЛОВИЋ“ У КУРШУМЛИЈИ

Поводом обележавања 28. фебруара, Националног дана књиге, Друштво школских библиотекара Србије, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, упутило је позив свим школским библиотекарима да се укључе у трећу по реду акцију „Читајмо заједно“.

Биљана Денић, библиотекар и руководилац Библиотекарске секције у ОШ „Дринка Павловић“ у Куршумлији, упутила је позив члановима и руководиоцима других секција у школи, учитељима, наставницима и њиховим ученицима да подрже ову акцију.

Читалачки маратон „Читајмо гласно“ одржан је 28. фебруара, с почетком у пет до дванаест, у школској библиотеци. Присутне је поздравила Биљана Денић и у уводној речи истакла да је циљ ове заједничке активности подстицање читања, указујући на значај књиге и школске библиотеке у раду са ученицима и наставницима. Одржала је и кратко предавање о развоју библиотекарства у Србији, са акцентом на оснивање и значај Народне библиотеке Србије. Чланови секција (библиотекарске, лингвистичке, литерарне) и ученици свих узраста читали су одломке из омиљених књига домаћих и страних писаца, уз препоруку присутнима да их прочитају. На крају су чланови литерарне секције читали своје поетске и прозне радове, награђиване и похваљиване на бројним литерарним конкурсима и фестивалима.

Акцију уобличену у читалачки маратон, присуством и сарадничким односом, подржали су: Весна Филиповић (професор српског језика), Марија Јовановић (учитељица), Танкосава Милановић (учитељица) и Милованка Митровић (педагог).

Танкосава Милановић, учитељица
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com