Вести

ДА ПРАВО СВАКО – ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО

Поводом обележавања Дечије недеље ученици ОШ “Алекса Шантић“ (Mале школе) у Калуђерици, одељења 2/7, 3/7 и 4/7 реализовали су низ активности.

Дечију недељу ученици 4/7 отворили су „Штандом дечијих права“, а затим су обележили Дан учитеља и представили своје литерарне и ликовне радове на тему: Моја учитељица. Плава смена је литерарном радионицом започела недељу прослављања дечијих права где су ученици након разговора о теми овогодишње Дечије недеље писали саставе на тему „У разликама је наша сличност“ и песме на тему „Дечија права“.

У уторак су црвени смену посетили инспектори ПС Гроцка, и том приликом ученицима 4/7 одржали су предавање на тему: Безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа. У плавој смени је уторак протекао у радионицама са наставницом енглеског језика, Данијелом Митровић, када су ученици након потраге за скривеним правима, писали песме, правили жабице и на крају поновили речи лепог понашања.

Четвртак је у одељењу 4/7 протекао у дружењу са родитељима и надметању у Играма без граница, док су ученици 2/7 и 3/7 илустровали дечија права и бавили се украшавањем ходника и паноа школе радовима насталим у оквиру Дечије недеље.

У духу овогодишњег слогана „Да право свако – дете ужива лако“ право на игру и дружење са вршњацима 4/7 је реализовало играјући друштвену игру „Не љути се човече“, а затим је организован турнир у игри „Између две ватре“ у ком су учествовала сва три одељења.

На крају свих успешно реализованих активности у току Дечје недеље уследило је и здраво и слатко послужење, које су за ученике припремиле њихове маме и баке.

Биљана Батез, Јована Живковић и Милица Малишић, учитељице

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com