Вести

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ СА ПЕСНИКИЊОМ РАДМИЛОМ ШЕХИЋ

Библиотека Дечјег културног центра Београд је 7. октобра 2022. године представила четврту збирку поезије Радмиле Шехић из Београда „Витке борове садим“. Промоција је организована у оквиру Дана европске баштине, а најважнија тема сусрета са песникињом била је заштита животне средине и љубав човека према природи.

Радмила Шехић са ученицима

Промоцији у ДКЦБ су присуствовали ученици ОШ „Влада Аксентијевић“, које је довела учитељица Александра Краљевић. Чула се поезија на српском и енглеском језику, мноштво питања је постављено песникињи, а сусрет је био веома успешан и користан младим борцима за заштиту сваког живог бића на свету.

Програм је реализован захваљујући Снежани Станковић, уредници културно-образовних програма ДКЦБ.

Током овог лета избор из поезије за децу Радмиле Шехић је преведен на енглески језик. Исти двојезични избор награђен је другом наградом на 6. Дринским књижевним сусретима у Зворнику (Р. Српска) у категорији – стваралаштво за децу. Овенчани рукопис симболично је насловљен са „Светлости детета“ и у припреми је истоимена збирка поезије у издању организатора ДКС – издаваштва АСоглас, уредника Дејана Спасојевића.

Радујемо се новим програмима у ДКЦБ и успесима наше песникиње.

Д. Лазаревић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com