ВестиКонкурси

Дечија књижевна колонија Дољевац 2021 – КОНКУРС

Јавна библиотека Дољевац (фото: Табла)

Јавна библиотека у Дољевцу расписује Конкурс за учешће на Дечијој књижевној колонији, која се традиционално организује и одржава по дванаести пут. Одржаће се од 11.10.2021 – 16.10.2021. године.

Учесници Дечије књижевне колоније у Дољевцу (фото: Јавна библиотека Дољевац)

По дванаести пут cpeшће се у Дољевцу мали сањари, таленти, будући песници, љубитељи поезије и заљубљеници у писану реч. Због тога, Јавна библиотека Дољевац расписује књижевни конкуpc за учешhе на Дечијој књижевној колонији.

Циљ библиотеке је приближавање књиге најмлађoj пoпулацији, препознавање талената, едукација и афирмисање деце талената – младих песника, као и очување писања на дијалекту.

Право учешћа имају ученици Основних школа од четвртог до осмог разреда. Три до пет песама, или кратких прича, послати на меил адресу: n.bibliotekadoljevac@yahoo.com или поштом на адресу: Јавна библиотека Дољевац, ул. Николе Тесле бp. 28, 18410 Дољевац, (за конкурc Дечија књижевна колонија).

Рок за слање радова је 01. октобар 2O21. године. Најбољих 12 ученика, чији радови бyду изабрани имаће част да учествују у раду Дечије књижевне колоније.

Нама је драго. што деца песници долазе у Дољевац сваке јесени у све веhем броју, напајају плодну дољевачку земљу лепим речима и песмама. Након завршетка колоније издаје се Зборник песама насталих на дечиjoj књижевној колонији.

За више информација можете се обратити на телефон Библиотеке, 018-870-814 или 062-80-40-938, директору Јавне библиотеке, Богију Митићу.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com