Вести

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ОШ „АЛЕКСА ШАНТИЋ“ КАЛУЂЕРИЦА

Поводом обележавања Дечије недеље, ученици издвојених одељења Основне школе „Алекса Шантић“ из Калуђерице, реализовали су низ различитих активности, како би скренули пажњу јавности на потребе и права деце.

Дечију недељу су започели разговором, читањем и слушањем песама и прича о дечијим правима, а потом су ученици илустровали права и направили изложбу дечијих радова у холу мале школе.

Другог дана школу је посетио Ауторски тим „Читалићи“ из Алексинца. Ученици су упознати са задацима и темама овогодишњег пројекта. Дружили су се са песникињом Виолетом Јовић која им је представила нову књигу. Са великим интересовањем су слушали њене песме. Ауторски тим „Читалићи“ је поделио захвалнице и похвале ученицима који су освојили награде у категорији читалачки дневник.

Трећи дан обележавања Дечије недеље посветили су здравој храни. Ученици су имали задатак да заједно са родитељима припреме нешто од здраве хране и донесу у школу да се послужимо. На самом часу ученицима одељења 1/7 је путем презентације приказан значај здраве исхране и свакодневног уноса разноврсних намерница, као и последице неправилне исхране. Након тога су сви кроз ликовну радионицу од пластелина напрвили воће и поврће. Часу је присуствовала и ученица одељења 6/3, Софија Стефановић, која је ученицима објаснила поступак израде фигура од пластелина.

Наредног дана, ученици су изашли испред школе и украсили игралиште кредама у боји. Пошто је цртање начин на који се деца најлакше изражавају и нешто што деца највише воле да раде, уз велику радост, креативност и осмехе, игралиште је украшено најлепшим сликама које зраче љубављу и срећом.

За крај Дечије недеље су организовали спортско дружење. У томе им је помогао, традиционално, као и сваке године, проф. физичког васпитања, Александар Вујчић, који је осмислио полигон и вежбе за све ученике у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Уживали су у игри на сунчаном терену.

Дечија недеља је протекла уз прелепе дечије осмехе и дивне утиске. Занимљиве активности омогућиле су ученицима да проведу квалитетно време у учењу, дружењу и игри.

Биљана Батез, Миланка Тосуновић, Ивана Максимовић и Снежана Јевтић Радојковић
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com