Вести

Дечја недеља у дољевачком крају

Незаборавно дружење

У организацији Јавне библиотеке из Дољеваца, уметници из Ниша, Прокупља и Београда обишли су све школе у овој општини и на најбољи могући начин обележили са ђацима Дечју недељу.

Биљана Станојевић

Песници из Ниша: Драган Маринковић, Миња Илијева и Биљана Станојевић, окупљеи око интернет часописа „Табла“, обишли су у петак пет истурених школа централне Основне школе „Вук Караџић“ у Дољевцу.

Песнике је разтужила чињеница да ђаке у с. Чечина, њих тринаесторо, до сада нико од уметника није посетио. Сви су од директора Јавне библиотеке из Дољевца Богија Митића том приликом добили качкете са логом библиотеке, а прваци су бесплатно учлањени у библиотеку.

Ученици из Чечине

У току Дечје недеље сваке године бесплатно учлањујемо ђаке прваке у нашу библиотеку, а остали ђаци плаћају само симболичних сто динара за целу годину – истиче директор Боги Митић.

Ученици из Мекиша

Качкете на дар од Јавне библиотеке из Дољевца добили су и ђаци прваци у Чапљинцу. Иначе, школа у овом селу има само 27 ђака. Потом су се својим стиховима представили ђацима у Мекишу, Орљану и Шарлинцу.

Ово су, иначе, све четвороразредне школе, а деца су врло радознала и одушевљена што ће их путем „Табле“ видети у свим балканским земљама, у средњој Европи и у Канади – кажу Миња Илијева и Биљана Станојевић.

Ученици из Орљана

Договорили смо сталну сарадњу са учитељима у свим овим школама, па ће тако дечји литерарни и ликовни радови ђака наћи своје место на страницама „Табле“ – додаје Драган Маринковић, директор и оснивач Дечјег интернет часописа „Табла“.

Ученици из Шарлинца

Иначе, гост виших разреда у неколико основних школа био је мултимедијални уметник из Прокупља Срђан Сиђа Живковић, као и познати кантаутор Миња Субота из Београда.

Миња Илијева

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com