Вести

Дејан Алексић, писац за децу и младе, гостовао у Блацу

Народна библиотека „Рака Драинац“ у Блацу, поводом Међународног дана дечје књиге, приредила је књижевни сусрет са писцем за децу и младе, Дејаном Алексићем, ученицима другог разреда ОШ ”Стојан Новаковић” у Блацу.

Ђаци другог разреда ОШ “Стојан Новаковић“ Блаце имали су прилику да уживају у сусрету са писцем из читанке – Дејаном Алексићем.

Ведар, духовит, енергичан и насмејан, Дејан Алексић их је очарао својим стиховима, али и брзалицама, загонеткама, шалама и досеткама. Ако се томе дода да је песник организовао и такмичење у „брзаличарству“ и одгонетању загонетки, онда је мало рећи да су сва деца била очарана и срећна. На питање песника коју би му оцену дали, у глас су рекли ПЕТ!

Био је ово сусрет за памћење, а на нашу срећу, песник нам је обећао да ће поново доћи.

Дејан Алексић је један од најзначајнијих српских књижевних стваралаца млађе генерације. Његове песме су уврштене у бројне зборнике и антологије. Посебно је афирмисан као књижевник за децу. Добитник је бројних награда, а аутор је и неколико позоришних текстова за најмлађе. Заступљен је у читанкама за основну школу.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com