Вести

ДОДЕЉЕНЕ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ ЗА УМЕТНИЧКО ДОСТИГНУЋЕ И РАДНИ ДОПРИНОС

На свечаности одржаној јуче у Позоришту лутака поводом Дана позоришта и 64 године професионалног стваралаштва, уручене су традиционалне годишње награде за уметничко достигнуће члановима глумачког ансамбла и награде за радни допринос запосленима из сектора технике и општег сектора.

Због приступа послу, резултата и ентузијазма, награђене су Соња Ракић, инспицијент и Валентина Цветков, организатор представа и проба.

Комисија за доделу награда за уметничко достигнуће заседала је у саставу: Јасминка Хоџић, глумица, Миљана Николић, новинар и Боривоје Младеновић, професор и композитор, једногласно је донела одлуку да награда за најбоље глумачко достигнуће у текућој сезони припадне ансамблу представе „Дванаесто море“ у режији Бориса Тодоровића.

Део ансамбла представе Дванаесто море са директорком Милицом Радуловић

Одлуку и образложење Комисије преносимо у целости:
Образложење:
„Ансамбл представе „Дванаесто море“ нишког Позоришта лутака на посебан, упечатљив начин, обојен јаким глумачким средствима доноси узбудљиву причу о необичним догађајима девојчице Кије. Причу о измаштаним световима и пријатељству које је главни ослонац у суровом свету, глумци Јелена Ђорђевић, Марија Цветковић, Александра Павловић, Тома Бибић, Лазар Николић и Срђан Миљковић доносе на тих и ненаметљив начин, а лирска, магична прича и кратке реченице остају дуго у памћењу публике.
Наглашавамо и да је представа на Дванаестом позоришном фестивалу за децу „ЗајеЧАР“ проглашена најбољом и поневши вредан гран-при започела успешан фестивалски живот.
Такође честитамо и глумачким ансамблима представа “Трнова ружица” и “Поп Ћира и поп Спира” јер се глумачко мајсторство у креирању улога испољило и код актера ове представе. У сваком случају, верујемо у леп, дуг и успешан позоришни живот свих представa.
Пензионерима и садашњем колективу Позоришта лутака честитамо 64. рођендан са жељом за добро здравље свих, а потом и жељом да наставе низ успешних представа на радост свих гледалаца.“

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com