Вести

Донаторско вече за спас Јавног акваријума и тропикаријума Београд

Овом приликом биће одржана аукција рукотворина, бонсаи дрвећа и других производа пријатеља ове институције, а сви који дођу могу постати доброчинитељи и покровитељ неког од овде омиљених штићеника, као што су велики гурами, арована, највећи карпет питон или рибице Дори и Немо.

Јавни акваријум и тропикаријум Београд ове године обележава 10 година постојања и увесељавања десетине хиљада деце која су на овом месту имала прилику да се упознају са подводним светом и егзотичним животињицама.

Јавни акваријум и тропикаријум Београд (фото: Промо 2)

Међутим, значај ове годишњице је умањен несрећним сплетом околности. Недавно су дошли на наплату рачуни настали за време пандемије корона вируса. Акваријум и тропикаријум две године није имао посетиоце, а све време су исплаћиване плате и доприноси за запослене, али првенствено трошкови хране и одржавање за око 3.000 углавном удомљених животињица.

Долазак групних и индивидуалних посета је био онемогућен, али је и даље требало обезбедити средства и храну за овај азил за напуштене животиње. Опстанак није био могућ без компромиса, одлагања плаћања рачуна и узимања хране и опреме на кредит. Сада су сви компромиси потрошени и у питању је опстанак животиња, запослених и ове оазе живота и природе. Сада је ситуација таква да су дуговања велика, а хране и основних ресурса све мање.

Јавни акваријум и тропикаријум Београд (фото: Промо 3)

Удомљене животиње имају своје потребе, а обавезе око њих не бирају ни време ни ситуацију. Жеља Јавног акваријума и тропикаријума Београд је да настави улогу мисионара у очувању природе и животиња још дуго, а за даљи опстанак је неопходна помоћ у износ од 8 милиона динара, која би обезбедила даљи опстанак.

Ово је једино место у граду са овом специфичном наменом где деца могу уживати у упознавању необичних водених животиња и гмизаваца. У Јавном акваријуму и тропикаријуму можете видети моћне пиране Амазона, прелепе рибице Нема, Дори и Бублес, Патрика и Сунђер Боба који мењају боју, крабе, корњаче и змије. До сада је ово место посетило преко 75.000 деце у организованим посетама, хиљаде студената и небројено грађана који воле природу и животиње.

Донације је могуће уплатити и путем броја жиро рачуна 160-391358-90 , удружење „Aquaria life“, Миленка Веснића 3.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com