Вести

ДШК „ОСНОВАЦ“ У СУПЕР ЛИГИ СРБИЈЕ!

ДШК "Основац" - женска екипа

НАЈВЕЋИ УСПЕХ НИШКОГ ЕКИПНОГ ШАХА У ЖЕНСКОЈ СЕНИОРСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ У ПОСЛЕДЊИХ 12 ГОДИНА!

ГРАД НИШ ПОСЛЕДЊИХ ШЕСТ ГОДИНА НИЈЕ ИМАО ПРЕДСТАВНИКА У НАЈВИШЕМ РАНГУ ТАКМИЧЕЊА У ДРЖАВИ НИ У МУШКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ, ТЕ ОВИМ УСПЕХОМ ДШК “ОСНОВАЦ” ВРАЋА ГРАД НИШ НА МАПУ ШАХОВСКИХ ЦЕНТАРА СРБИЈЕ

Највећи успех нишког женског шаха у екипној сениорској конкуренцији, у последњих 12 година, остварила је екипа Дечијег шаховског клуба „ОСНОВАЦ“ уласком у СУПЕР ЛИГУ СРБИЈЕ – највиши ранг такмичења у држави, у коме је Град Ниш последњи пут имао представника давне 2007. године!
У најелитнијем шаховском друштву, које ће се од 22. августа до 1. септембра у хотелу „Патриа“ у Суботици, борити за титулу екипног ДРЖАВНОГ ПРВАКА у женској конкуренцији, наћи ће се и један мали-велики клуб из нашег града, ДЕЧИЈИ ШАХОВСКИ КЛУБ „ОСНОВАЦ“!

“Изузетна је част и задовољство наћи се у најјачем рангу екипног такмичења у Србији, поготово имајући у виду два податка – да смо прва екипа из нашег града која је након дугих 12 година изборила право да наступи у највишем рангу такмичења, као и то да је наш клуб основан тек пре непуних ПЕТ година!
Захваљујући пре свега ентузијазму, вољи и жељи деце – чланова клуба, као и истрајности њихових родитеља, заједничким снагама успели смо да, за ово кратко време, дођемо до самог врха – до највишег сениорског ранга екипног такмичења у држави!”

ДШК „Основац“ – женска екипа

Иначе, Ниш већ шест година нема представника ни у мушкој екипној конкуренцији у највишем рангу такмичења, па самим тим улазак екипе ДШК “ОСНОВАЦ” у најелитније екипно такмичење у држави поново враћа Град Ниш на мапу шаховских центара у Србији, где је нашем граду свакако и место.
За одлазак једине суперлигашке екипе са југа Србије на такмичење у Суботицу, неопходна су финансијска средства у износу од 840.000,00 динара. Из градских структура клуб има изузетну подршку, тако да је Град стао иза свог најновијег суперлигаша и одређеним финансијским средствима у великој мери подржао дебитантски наступ клуба у највишем рангу такмичења. Поред подршке Града, клубу је свакако неопходна и подршка и помоћ друштвено одговорних компанија које послују у нашем граду.
Сви потенцијално заинтересовани спонзори ближа обавештења могу добити путем броја телефона 065/2-419-206, као и путем Е-маила dsk.osnovac@gmail.com 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com