ВестиРегионална сарадња

Edukativna osmomartovska radionica

Međunarodni dan žena 8. mart bio je inspiracija da u JU OŠ „Anto Đedović“ cijeli mjesec bude tematski obilježen. Učenici VI-1 učestvovali su u raznim aktivnostima ovim povodom, a sve u okviru predmetnog programa.

Tragom neumjetničkih tekstova, istraživali su zašto se slavi ovaj datum, njegov istorijski okvir i važnost u borbi žena za svoja prava. Zatim je za njih organizovana edukativno kreativna radionica u kojoj su vježbali pravopis kroz pravilno pisanje naziva praznika i osmišljavanje osmomartovskih čestitki. Segment čija je realizacija planirana do kraja marta posvećen je književnim tekstovima sa likom majke, a koji su dio predmetnog programa. Učenici, podijeljeni po grupama, analiziraće Đurđevak, Surovo srce i Emil i detektivi kroz razne zanimljive istraživačke zadatke.

Cilj ovakvih aktivnosti je razvijanje ljubavi prema čitanju, povezivanje neumjetničkih i književnih tekstova kroz obilježavanje važnih datuma, njegovanje talenata i kreativnog izraza. Psihološka analiza likova, njihovi postupci i motivacija prilika su da se kroz primjenu programa Moje vrijednosti i vrline istakne značaj porodice kao najvažnije vrijednosti“ – istakla je predmetna nastavnica Ljilja Milović.

U planu je da učenici VI-1, od radova nastalih tokom realizacije navedenih aktivnosti, naprave tematsku izložbu.

Ljilja Milović, prof.
JU OŠ „Anto Đedović“ Bar, Crna Gora

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com