Вести

ГРАН ПРИ, НАГРАДА ЗА РЕЖИЈУ И ДВЕ НАГРАДЕ ЗА АНИМАЦИЈУ НА „ЛУТ ФЕСТУ“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

На управо завршеном XXI „Лут фесту“, Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу у Источном Сарајеву, представи „Вук који је испао из књиге“ додељене су четири награде:

  • Гран При „Златна анима“, награда за најбољу представу
  • Награда за режију Драгославу Тодоровићу
  • Награда за анимацију глумцу Даворину Динићу
  • Награда за анимацију глумцу Младену Милојковићу

Стручни жири је заседао у саставу: Игор Бојовић, председник УНИМА центра Србије, драмски писац, драматург и сценариста, Младен Јанковић, музички педагог и Огњен Беговић, новинар Новинске агенције Републике Српске – СРНА .

Гран при „Златна анима“

Директор фестивала Витомир Митрић рекао је агенцији “Срна” након представе, “да су дјеца била одушевљена причом о страшном вуку који је случајно испао из полице са књигама у соби гдје дријема велики мачак”, док Глас Српске наводи: “Луткари из Ниша одушевили малишане у Источном Сарајеву“.

Помоћник министра просвете и културе у Влади Републике Срспке Тања Ђаковић истиче: „У питању је један од престижних и можда најзначајнијих националних фестивала за децу у Републици Српској. Оно што је посебно важно јесте да Фестивал луткарских позоришта својом дугогодишњом традицијом значајно утиче на културни одгој младих и нових генерација и образује нову позоришну публику која већ сад има изграђен однос и љубав према позоришној умјетности.“

Представу је режирао Драгослав Тодоровић, а улоге су тумачили: Младен Милојковић, Даворин Динић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Дејан Гоцић, Јелена Ђорђевић и Биљана Раденковић уместо Марије Цветковић, која иначе игра у овој представи.

Извор:
https://www.glassrpske.com/cir/kultura/pozoriste/21-lut-fest-lutkari-iz-nisa-odusevili-malisane-u-istocnom-sarajevu/333957

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com