Вести

Игроказ „Питалица – Свезналица“ у Блацу

Народна библиотека “Рака Драинац” Блаце приредила је малишамима ПУ ”Наша радост” и ученицима ОШ ”Стојан Новаковић” Блаце књижевни сусрет са Биљаном Станојевић и интерактивни игроказ „Питалица – Свезналица“.

У ПУ “Наша радост“ и ОШ ”Стојан Новаковић” у Блацу ученици су се дружили са песникињом Биљаном Станојевић и активно учествовали у игроказу „Питалица – Свезналица“.

Аутор игроказа је Дарко Главаш, песник и писац за децу. Он је текст написао захваљујући свом 20 година дугом песничком и књижевном искуству и раду са децом, које обухвата глуму и правилно изговарање стихова и драмских текстова.

Намењена је деци од предшколског узраста па до завршетка четвртог разреда. У игроказу се говори о правим вредностима у животу: другарству, поштењу, љубави, вери … и све уз комичне доскочице.

У представи активно учествују деца из публике – такмичећи се у знању из опште културе, прилагођеном њиховом узрасту, а победници добијају књиге као награду.
Питалица – Свезналица је до сада извођена у готово свим основним школама у Нишу, Алексинцу, Врању, Куршумлији, Крагујевцу, али и у Београду и Новом Саду.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com