Вести

Испеци, па реци у школској библиотеци!

Школске библиотеке свуда у свету сваког последњег понедељка у октобру обележавају свој дан.

Ирена Златковић са „најчитаоцима“ Ланом Дисић и Константином Илићем

Међународни дан школских библиотека обележен је и у Основној школи „Ћеле-кула“ у Нишу, у понедељак, 28. октобра. Књижевна радионица под називом „Испеци, па реци у школској библиотеци!“ окупила је најверније посетиоце школске библиотеке у последњих годину дана, а међу њима су били и они ученици који су понели ласкаво признање „најчиталац“. Не само што су били највреднији читаоци, они су и своје вршњаке упућивали у тајне читања, доводили су их у школску библиотеку и препоручивали им књиге. „Најчитаоци“ су ученици трећег разреда: Лана Дисић и Константин Илић. Они су награђени пригодним књигама, које одговарају њиховом узрасту, за ширење љубави према читању и за промоцију и популаризацију књиге и библиотеке међу вршњацима.

На овој књижевној радионици ученици млађих разреда говорили су о својим омиљеним књигама и јунацима, о читању, машти, зашто воле да посећују библиотеку… Они су читали своје саставе и показали су цртеже у вези са овом темом.

Наши драги прваци имали су прилику ових дана да се први пут упознају са школском библиотеком и постану њени чланови. Библиотекарка је одржала часове упознавања са ученицима првог разреда, а за ову прилику читане су песме Јована Јовановића Змаја.

Ирена Златковић, школски библиотекар

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com