ВестиШампион

Иван Ђурђевић победник републичког такмичења из хемије

Извор: ОШ „Ђура Јакшић“/ МЕДИА ПС

Млади Ћупричанин Иван Ђурђевић први на 55. републичком такмичењу из хемије за ученике основних школа

Од 17. – 19. маја 2019. године, на Департману за хемију, биохемију и заштиту животне средине Природно-математичког факултета у Новом Саду, одржано је 55. републичко такмичење из хемије за ученике основних школа. Републичко такмичење је четврти и највиши ранг такмичења из хемије.

Фото: ОШ „Ђура Јакшић“ Ћуприја

Ученик осмог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ из Ћуприје, Иван Ђурђевић, освојио је прво место на Републичком такмичењу из хемије, одржаном протеклог викенда у Новом Саду.

Од укупних 100 поена, Иван је освојио 94,5, што је било више него довољно за прво место.

Честитамо Ивану на фантастичном личном успеху и изванредном представљању своје школе и свог града као и Ивановом предметном наставнику, Анкици Ђорђевић.

Први такмичарски дан је започео израдом теста у три такмичарске категорије: Тест и практична вежба за ученике 7. разреда, Тест и практична вежба за ученике 8. разреда и Тест и истраживачки рад за ученике 7. и 8. разреда.

На основу резултата теста, најуспешнији ученици су се пласирали на други део такмичења (1 ученик у категорији Тест и истраживачки рад за ученике 7. и 8. разреда, 24 ученика у категорији Тест и практична вежба за ученике 7. разреда и 22 ученика у категорији Тест и практична вежба за ученике 8. разреда).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com