Вести

ЈАВНИ ЧАС „РАЗИГРАНОГ ПЕРА”

Поводом прве награде на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина Србије који организује Министарство просвете, науке и технолошког равоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић, 29. 3. 2019. у Школској библиотеци ОШ „Миле Дубљевић” у Лајковцу одржан је јавни час Литерарне секције „Разиграно перо” коме су присуствовали ученици, родитељи и наставници.

Циљ овог јавног часа било је представљање успеха и радова чланова литерарне секције. Руководилац секције мср Лидија Марић Јовановић уз помоћ презентације представила је избор најзначајнијих пројеката и радионица које су током претходне школске године осмислили и реализовали чланови литерарне секције.

Сликом и речју представљени су:
– реализовани тематски часови о Вуку Караџићу и Браниславу Нушићу
– радионице поводом Савиндана и 120. годишњице рођења Десанке Максимовић
– обележени књижевни јубилеји: Светски дан поезије и Светски дан књиге и ауторских права
– реализоване изложбе
– учешће у Дечјем жирију „Табла Фест 18”
– маскенбал у оквиру пројекта „Моја омиљена књига”

Осим реализованих пројеката и радионица, престављени су сви награђени ученици, као и све освојене колективне награде на међународним, републичким, регионалним и локалним литерарним конкурсима и смотрама. Своје литерарне радове читали су чланови литерарне секције чије су песме биле награђене на литерарним конкурсима или објављене у збиркама песама и зборницима фестивала током 2017/2018. године, а представљени су и радови бивших чланова секције који су сада ученици првог разреда средње школе. Час је завршен доделом симболичних награда (књига и роковника) најуспешнијим члановима секције.

О јавном часу Литерарне секције „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца репортажу је снимила и локална ТВ Пруга.

мср Лидија Марић Јовановић
Литерарна секција „Разиграно перо”
ОШ „Миле Дубљевић” Лајковац

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com