Вести

Једанаеста Дечија књижевна колонија у Дољевцу

Јавна библиотека Дољевац (фото: Табла)
У Дољевцу крај Ниша ове године се по једанаести пут, од 12. до 17. октобра, одржава јединствена Дечија књижевна колонија.

Организатор је Јавна библиотека у Дољевцу, уз помоћ Министарства културе и информисања Републике Србије и под покровитељством Општине Дољевац. Сарадници на програму су, као и до сада, Нишки песнички круг и Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“.

Учесници 11. Дечије књижевне колоније у Дољевцу

У раду Колоније учествују деца таленти из неколико српских градова: Крагујевца, Ниша, Врања, Блаца, Лесковца, Прокупља и Дољевца, њих укупно тринаест. За њих је припремљен богат и садржајан програм: од обиласка знаменитости, до дружења са познатим песницима за децу и писања стихова који ће се наћи у заједничком зборнику поезије.

Поред просветних радника и педагога, са децом ће у Колонији радити песници Срђан Сиђа Живковић, Миња Илијева, Биљана Станојевић, Власта Ценић, Виолета Јовић, Драган Симоновић, Наташа Панић, Вера Цветановић, Радунка Богдановић, Маја Радоман и Драган Маринковић, директор „Табле“.

Јуче су сви учесици Колоније на поклон добили по две књиге. Једну књигу им је поклонила Миња Илијева – збирку песама Александре Марковић „У кавезу птица и ја“, а другу Драган Маринковић – „Таблини песници“ збирку песама песника за децу који су сарадници „Табле“.

Наравно, „Табла“ ће и ове године на крају најбољим стиховима представити све учеснике Дечије књижевне колоније у Дољевцу.

МИ

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com