Вести

Још једна победа „Разиграног пера“, литерарне секције ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац

Традиционална манифестација „Деца међу нарцисима“ одржана је у Дому културе у Чајетини. Овај међународни фестивал, уз подршку реномираних писаца, промовише дечје стваралаштво, машту и креативност, а организатори се сваке године старају да у лепом окружењу окупљају и зближавају децу из разних крајева наше земље и других земаља у региону.

Марија Јеремић, ученица 6/2, освојила је прву награду у категорији старијег узраста на Међународном литерарном конкурсу на којем је пристигло укупно 340 радова. Поносни смо на нашу Марију! Марија каже: „Писање ми значи јер могу да изразим своје емоције кроз песму. Јако ми значи подршка моје наставнице српског језика Соње Миловановић која ме усмерава на прави пут. На фестивалу ,,Деца међу нарцисимаˮ било ми је дивно, дружила сам се са одличним такмичарима и имала прилику да упознам велике дечје писце.

Са децом су се дружили гости фестивала дечији песници Љубивоје Ршумовић, кум фестивала Тоде Николетић и гост изненађења Андрија Милошевић.

Децу окупља поезија. Не само поезија, него и песници. Деца воле поезију коју пише ова генерација сад после Душка Радовића. То је заправо поезија која афирмише игру као императив, императив детињства. Деца инстинктивно то осећају, да је та поезија која измишља свог песника, њихова поезијаˮ, рекао је Ршумовић.

Гост изненађења био је глумац Андрија Милошевић који се дружио са децом и представио своју књигу „Медвед Рајко и пчела Дарко“.

За ауторе награђених радова, након доделе диплома и награда, организован је коктел у „Дино парку“.

Дружили смо се са осталом децом песницима и било нам је лепо међу нарцисима!!!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com