Вести

Јовану Трајковићу треће место на републичком конкурсу „Србија, доживи!“

Јован Трајковић, ученик 3/2 врањске ОШ „Светозар Марковић“, освојио је ТРЕЋЕ МЕСТО на републичком наградном конкурсу „Србија, доживи!“, који је организован у оквиру манифестације „Дан традиције 2022“. Конкурс је расписао Дечји културни центар Београд, у сарадњи са Туристичком организацијом Србије.

Основна идеја организатора је била да подстакну децу и младе да кроз цртеж, фотографију, поезију, прозу и видео-клип дочарају природне лепоте, културу и традицију наше земље и да се на тај начин успостави својеврсна комуникација потомака и предака. Дакле, учесници конкурса су имали задатак да инспирацију за своје ликовне, литерарне и мултимедијалне радове пронађу у традицији – у одевним симболима, народној ношњи, витешком наслеђу, историјским догађајима, јубилејима, обичајима, народном стваралаштву, песмама, играма, националној кухињи, старим занатима…

Јован воли да црта и већ је са друговима и другарицама из одељења успешно учествовао на овогодишњој Балканској смотри младих стрип-аутора, где излажу аутори из целог света. На конкурсу „Србија, доживи!“ све ликовне технике су биле дозвољене, па је Јован Трајковић урадио стрип о обичајима који прате обележавање крсне славе. Његов рад је привукао пажњу стручног жирија и сада се веселимо још једном постигнућу. Јован се придружио мојим ученицима који су досад постигли запажене успехе на републичким и међународним надметањима. Кроз те континуиране успехе промовишемо свој рад и Србији, али и ширем окружењу, показујемо да Врање има подмладак на који може да се рачуна“, за „Таблу“ каже Миомир МиДеј Дејановић, Јованов учитељ и ментор.

За постигнути успех, Јован Трајковић је од организатора конкурса добио књиге, дискове и – наравно – диплому.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com