Вести

КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ – ЗАГОНЕТКЕ И ПРАВОПИСНА ПРАВИЛА

Дечји савез града Врања је овогодишњу сезону реализовања креативно – едукативних радионица започео у ОШ „Светозар Марковић“ у Врању и то са ученицима петог разреда. Реализоване су две креативно – едукативне квиз радионице, „Учим и играм се – Српске народне загонетке“ (11. април 2022.) и „Учим и играм се – Сизифова правописна правила“ (13. април 2022.). Како су ове радионице први пут реализоване, наишле су на одличне реакције код деце.

Деца су, током ове радионице, покушавала да дођу до решења загонетки, да се подсете многих загонетки али и да науче нове. Загонетке су део српске традиције а ова радионица је била добра прилика да се окренемо традицији и то само једном њеном делу.

Деца су ову радионицу искористила и за једно веома занимљиво такмичење. Деца су се такмичила подељена у пет група, решавала су загонетке и забавила се. Остварен је циљ реализовања ове радионице, повратак традицији кроз загонетке, такмичарски дух, групни рад.

Током радионице „Учим и играм се – Сизифова правописна правила“, деца су решавала задатке који су били из области правописа а делом и опште културе.

Деца су показала завидно знање из ове области. Организовано је и веома занимљиво такмичење у знању. Деца су се максимално трудила да покажу знање, да се забаве али и да одговоре на што већи број питања. Провера стеченог знања, стицање новог знања, тимски рад, рад у грпи, остварени су као циљеви реализовањем ове две радионице.

Ове две радионице су реализоване у оквиру пројекта „Деца – светла тачка нашег друштва“ чија је реализација одобрена на Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката из области друштвеног и хуманитарног рада за 2022. годину који је расписао Град Врање.

ДЕЧЈИ САВЕЗ ГРАДА ВРАЊА
Служба за односе с јавношћу

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com