Вести

Лана Милутиновић из Врања друга на међународном конкурсу

Лана Милутиновић, ученица другог разреда ОШ „Светозар Марковић” у Врању, освојила је друго место на међународном конкурсу културног стваралаштва “Свако дете је једнако важно”.

Конкурс је расписао Центар за развој образовања и културе из Бруса, у циљу развоја дечјег стваралаштва и подстицања младих да креативно проводе слободно време у доба пандемије.

Деци је омогућено да се на задату тему такмиче у различитим категоријама: литерарно стваралаштво, ликовно стваралаштво, драмско стваралаштво, филмско стваралаштво, музичко стваралаштво и најбоља беседа. Стручни жири је изабрао најуспешније радове у свакој од поменутих категорија.

Лана је израдила стрип на задату тему и заблистала у области ликовног стваралаштва. Увек радо и с поносом истичем да су моји ученици досад освојили бројна прва места на републичким и међународним надметањима, где је конкуренција јака, а критеријуми строги. Сада и нова генерација ђака наставља да привлачи пажњу својим стваралаштвом и да бележи значајне успехе, чиме, по ко зна који пут, промовишемо ОШ “Светозар Марковић” и град Врање – за „Таблу“ истиче Миомир МиДеј Дејановић, Ланин учитељ и ментор.

За освојено друго место на међународном конкурсу “Свако дете је једнако важно”, ученица Лана Милутиновић је добила Диплому, а њен учитељ и ментор Миомир Дејановић добио је Захвалницу.

Волим да цртам, а када нам је учитељ Миомир у првом разреду показао како се цртају стрипови, још више сам се заинтересовала и сада стрипове стално израђујем и код куће. Успеси које сам постигла ме много радују – каже талентована ученица Лана Милутиновић.

Подсећамо да је Лана Милутиновић недавно освојила треће место на међународном еко-конкурсу “Природа – наш заједнички дом”, који су расписали Удружење “Плант” из Ниша, као партнер из Србије и Дирекција парка природе “Витоша” из Софије, као партнер из Бугарске.

Такође, Лана Милутиновић и њене другарице из одељења – Емилија Димић и Лара Трајковић – су на овогодишњој Балканској смотри младих стрип-аутора добиле захвалнице за развој и популаризацију балканског стрипа, а њихови стрипови су били изложени у великој галерији Лесковачког културног центра, међу радовима аутора из целог света.