Вести

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА „РАЗИГРАНО ПЕРО” ПОНОВО НАЈБОЉА ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА У СРБИЈИ

Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца четврти пут заредом проглашена за најбољу литерарну секцију у Србији. Руководиоци секције Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић награђене за менторски рад са талентованим ученицима.

Креативни рад и успеси чланова литерарне секције у предходној школској 2021/2022. години донели су Литерарној секцији „Разиграно перо” четврту победу заредом на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина основних и средњих школа Србије. Литерарна секција наше школе успела да одржи висок квалитет у свом раду и буде међу награђенима шест година заредом на овом републичком такмичењу, које заједнички организују Министарство просвете, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић.

Наши мали уметници из школске клупе су радо учествовали на многобројним локалним, републичким и међународним књижевним конкурсима, па су тако школску годину завршили овенчани са 56 награда и похвала. Током претходне школске године објављено је 23 литерарна рада чланова секције у зборницима и збиркама песама, као и 34 текста о раду и успесима секције и њених чланова у различитим штампаним и електронским медијима и на сајту школе.

Руководиоци Литерарнe секцијe „Разиграно перо” Лидија Марић Јовановић (9. пут) и Соња Миловановић (3. пут) награђене су за менторски рад са ученицима и стручно вођење секције наградом „Проф. др Слободан Ж. Марковић”.

Поводом 25-годишњице Републичког такмичења литерарних секција додељена су и признања најбољим наставницима који су у овом периоду били најуспешнији у вођењу литерарних секција. Међу добитницима Признања за висок степен стручности, методичке и педагошке обучености, као и за велико залагање и успех у припремању ученика за Републичко такмичење литерарних секција основних и средњих школа Србије нашла се и мср Лидија Марић Јовановић, проф. српског језика и књижевности, која је руководила успешним и награђеним литерарним секцијама у две школе.

Додела награда најуспешнијим секцијама и признања најбољим наставницима одржана је 28. 1. 2023. током Републичког семинара за наставнике српског језика у Сали хероја на Филолошком факултету у Београду.

Награђене литерарне секције основних школа:
1. награда: Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић”, Лајковац
проф. мср Лидија Марић Јовановић и проф. Соња Миловановић
2. награда: Литерарна секција ОШ „Олга Милошевић”, Смедеревска Паланка
проф. Снежана Чаировић
Ове године додељене су две треће награде:
3. награда: Литерарна секција ОШ „Попински борци”, Врњачка Бања
проф. Јелена Сеочанац
3. награда: Литерарна секција ОШ „Јован Поповић”, Крагујевац
проф. Сузана Матић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com