Вести

Мињи Јанковић из Врања прво место на међународном конкурсу

Миња Јанковић, ученица другог разреда врањске ОШ “Светозар Марковић”, освојила је прво место на међународном васкршњем конкурсу.

На конкурс, који су расписали “Табла” – часопис за подстицање дечјег стваралаштва и библиотека “Старац Никанор Хиландарац” из Ниша, ученици су могли да шаљу своја ликовна и литерарна остварења на тему Васкрса. Циљ организатора је био да подстакну ђаке основних школа са јужнословенског говорног подручја да своја знања, размишљања и осећања везана за овај велики хришћански празник изразе кроз песме, приче и цртеже.

Награђени учитељ и његова ученица са организаторима конкурса

Учествовала су деца из Бугарске, Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Србије…

Миња Јанковић је цртала на задату тему и њен стрип је проглашен за најбоље остварење у категорији ликовних радова.

Док цртам, осећам се срећно и испуњено. Волим да се играм линијама. Најзанимљивије ми је да цртам разне људске ликове и животиње. Ово је моја прва награда и пуно ми значи. Даје ми ветар у леђа и охрабрује ме да наставим са цртањем – истиче Миња Јанковић.

Ова талентована ученица и њен ментор, учитељ Миомир МиДеј Дејановић, награде су примили на Васкрс, 24. 4. 2022. године, у библиотеци “Старац Никанор Хиландарац” при храму Васкрсења Христовог у Нишу.

Додели диплома, књига и пригодних поклона од библиотеке “Старац Никанор Хиландарац” присуствовали су ученици, њихови родитељи и ментори.

Награде су делили: протојереј Бобан Стојковић – старешина храма Васкрсења Христовог, Драган Маринковић Драма – директор „Табле“, Срђан Сиђа Живковић – главни уредник „Табле“ и Дејан Марковић – професор ликовног васпитања.

Велики је успех освојити прво место на међународном конкурсу, где су критеријуми строги, а конкуренција јака. Овим успехом промовишемо свој рад, али и Врање, доказујући да смо кадри да постижемо врхунске резултате. Лепо је што се Мињином успеху искрено радују другови и другарице из одељења и што су додели награда присуствовали и њени родитељи – сваком детету је потребна и важна подршка. Не пропуштам прилику да поносно истакнем да су моји ученици, рачунајући и претходне генерације, освојили велики број првих места на републичким и међународним надметањима. Верујем да ће се успеси и надаље низати, јер ја вредно сејем и богато жањем – за „Таблу“ каже учитељ Миомир МиДеј Дејановић.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com