Вести

МИОМИР ДЕЈАНОВИЋ – НАЈБОЉИ НАСТАВНИК EX YU

„Једна књига, једна оловка, једно дете и један наставник могу да промене свет“, мото је Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије (ANN_EX_YU), коју су основале Жељана Радојичић Лукић (учитељица из Србије) и Весела Богдановић (учитељица из Македоније), обе финалисткиње Global Teacher Prize – такмичења за најбољег учитеља света.
Циљ Асоцијације је да окупља/умрежава све ентузијасте и учитељске лидере из свих држава са простора бивше Југославије, да их афирмише и мотивише да мењају слику образовања у овом делу света.
На првој међународној конференцији Асоцијације ANN_EX_YU под називом „Свет образовања брише границе“, која је 1. и 2. марта 2019. године одржана у Скопљу, Миомиру Дејановићу – учитељу у врањској ОШ „Светозар Марковић“ – додељено је престижно признање/титула Најбољи наставник на просторима бивше Југославије.
Како је записано на самом Признању, учитељ Миомир је награђен за ентузијазам, за креативност, за моћ инспирације, за моћ мотивације, за успех, за резилијентност, за инвентивност.

„Добро је што у непрегледној пустињи постоји оаза, Асоцијација најбољих наставника EX YU, где се самопрегорни рад учитеља препознаје, признаје и оснажује. Драго ми је што су ми велико признање доделили најбољи у нашој професији, а не неке структуре и људи који немају везе са просветом. У великој армији просветних радника, ми најбољи наставници смо елитна јединица!“ – поносно истиче учитељ Дејановић.

Иначе, четрдесеторо најбољих наставника региона, изабраних према строгим критеријумима, је у Скопљу добило ово велико и важно признање и славодобитно се вратило у своје државе, градове, школе.
Планирано је да следећа конференција најбољих наставника EX YU буде одржана у Будви, од 30. маја до 2. јуна 2019. године.

ПРОФИЛ:
Миомир МиДеј Дејановић је учитељ у врањској ОШ „Светозар Марковић“. Црта
стрипове, илустрације и примењује их као наставна средства. Добитник је признања за развој и популаризацију балканског стрипа 2017. и 2018. године. Пише песме за децу и одрасле (награђиван је за модеран приступ поезији за децу; за одрасле је написао збирке „Слепа раскршћа“ и „Ватролов“).
Аутор је акредитованог програма „Игра као мотивација и метода учења“ и инструктор је активног учења. Његови ђаци су освојили бројна прва места на републичким надметањима. На међународној смотри дечјег и наставничког стваралаштва „Креативна чаролија 2016“, са ученицима је освојио прво место за најбољи дечји кратки филм.
Проглашен је за једног од најбољих едукатора Србије 2017. године, а од новчаног дела награде је штампао књигу својих и ученичких едукативних стрипова под називом „Да ти нацртам!“. У оквиру пројекта „Знање без граница“ добио је признање и пехар за унапређивање наставе и развој ученичких и наставничких компетенција.
Припреме за часове објављује у „Просветном прегледу“, а заступљен је и у зборницима најбољих припрема за угледне часове „Час за углед 2“ и „Час за углед 3“.
Члан је Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије и носилац признања/титуле Најбољи наставник EX YU.
Својим особеним приступом настави, учитељ Миомир Дејановић је привукао пажњу шире јавности, па су о његовом раду са ученицима писали „Просветни преглед“, „Политика“, „Вечерње новости“, а снимљени су и телевизијски прилози за РТС („Јутарњи програм“ и „Ово је Србија“) и телевизију „Прва“.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com