Вести

Мирјана Ђорђевић трећи пут награђена за улогу Иде

На прексиноћ завршеном Осмом међународном фестивалу луткарства у Подгорици стручни жири доделио је награду за глумачко мајсторство за улогу Иде глумици Мирјани Ђорђевић.

Сала Култуно-информативног центра „Будо Томовић“ у Подгорици била је мала да прими све оне који су желели да гледају представу „Цвеће мале Иде“ иако је изведена два пута. Више од хиљаду малишана и родитеља гледало је причу о дјевојчици Иди која уз стрица Зокија, бака Верицу, мама Ружицу, башетнског патуљка и баштенско цвеће учи да прихвати радост дељења и новог члана породице – малог брата. Песма, игра, смех, заставице и аплаузи обележели су оба извођења, а бројни малени гледаоци су желели да се фотографишу са Идом и глумицом Мирјаном Ђорђевић.

Ово је трећи пут да је Мирјани Ђорђевић додељена глумачка награда за улогу Иде. Претходне су јој додељене на Фестивалу професионалних позоришта за децу и младе „Мали Јоаким“ у Ужицу и Сусретима професионланих позоришта лутака Србије у Новом Саду.

Поред Мирјане Ђорђевић, у представи играју Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Младен Милојковић и Срђан Миљковић, а режију потписује Марија Крстић.

На фестивалу у Подгорици су учествовала позоришта из Босне и Херцеговине, Хрватске, Шпаније, Италије и Србије. По речима директора фестивала Давора Драгојевћа, главна водиља у организацији фестивала и ове године је квалитет представа, уз настојање да се прикаже потпуно различит тематски приступ представама, од грчке митологије до савремених компјутерских технологија, а када је реч о технологији луткарства, од платна као лутке до марионете. Фестивал се одржао под слоганом „Већ у срцу“.

Стручни жири заседао је у саставу: драматург Горан Булајић из Црне Горе, заменик министра културе Републике Северне Македоније Владимир Лазовски и директорка Позоришта за децу Крагујевац и Међународног луткарског фестивала „Златна искра“ Јелена Стојановић-Патрногић.
Гран-при фестивала је припао представи „Ванда Лаванда“ из Хрватске.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com