ВестиСлободно време

Музичко оперско театарска организација МОТО расписује Аудицију за оркестар у оквиру пројекта „Opera: Past, Present, Perfect!“

Музичко оперско театарска организација МОТО расписује Аудицију за оркестар у оквиру пројекта „Opera: Past, Present, Perfect!“, која ће бити одржана 11. и 12. септембра у Малом позоришту „Душко Радовић“.

МОТО аудиција

Аудиција је отворена за ученике и студенте музичких школа и факултета, за инструменте виолина, виола, кларинет, обоа, фагот и труба.

У сарадњи са Малим позориштем „Душко Радовић“, под покровитељством Креативне Европе, МОТО припрема премијерно извођење опере за децу „Дечија соба“. Ова опера за децу композитора Миленка Живковића по тексту Десанке Максимовић је прва дечија опера, у класичној оперској форми, написана у Србији и изведена само једном, 20. фебруара 1941. године. Ово јединствено дело, рад двоје великана српске уметности, показатељ је напредног мишљења и степена развоја српске уметничке сцене, која је у првој половини двадесетог века ишла у корак са најсавременијим уметничким струјањима у Европи. Са поносом истичемо да смо заборављену партитуру реконструисали и да ово јединствено дело враћамо на сцену у новембру 2021. године.

Извођачи који буду изабрани на аудицији ће имати прилику да стичу искуство у раду оперског оркестра и сарађују са професионалним оркестарским уметницима који ће бити њихови ментори и колеге у оркестру. Двоје најуспешнијих изхвођача ће бити учесници „Music International Summer Academy“ у Тбилисију (Грузија) коју воде наши партнери YMIAG.

Опера ће бити изведена под диригентском палицом маестра Милана Недељковића и у извођењу полазника пројекта „Opera: Past, Present, Perfect!“

За пријаву је потребно послати кратку биографију и фотографију на мејл: kontakt@moto.org.rs. Сви заинтересовани кандидати потребно је да припреме први став концерт или комад по избору у трајању од 5 до 10 минута. Кандидати су дужни да сами обезбеде корепептитора уколико им је потребан.

Рок за пријаве на аудицију је 10. септембар.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com