Вести

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉУ СЦЕНОГРАФИЈУ И КОСТИМЕ НА МЕЂУНАРДОНОМ ФЕСТИВАЛУ У БАЊА ЛУЦИ

Само неколико дана након повратка из Источног Сарајева и награда на “Лут фесту”, још једна награда стиже у наше позориште и наш град. Прво фестивалско извођење представе “Дивљи лабудови” крунисано је наградом за најбољу сценографију и костиме.

Наиме, на управо завршеном Деветнаестом међународном фестивалу позоришта за дјецу „Бања Лука 2020“, награда за најбољу сценографију и костиме додељена је Еви Фаркашовој за представу „Дивљи лабудови“ Позоришта лутака Ниш.

У такмичарском програму учествовала су позоришта из Шпаније, Чешке, Бугарске, Пољске, Србије, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Стручни жири је заседао у саставу: проф. др Бранка Рудман, Загреб, Хрватска, Владан Ђурковић, редитељ, Београд, Србија и Александра Спасојевић, глумица Дјечијег позоришта Републике Српске, Бања Лука, Република Српска.

Организатори фестивала, колеге из Дјечијег позоришта Републике Српске, истичу: “Сви смо, уз околности вируса корона, велики побједници што је Фестивал одржан. А ви сте Републици Српској и у Источном Сарајеву и у Бања Луци донијели велику радост.“

Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)
Дивљи лабудови (фото: Иван Николић)

Представу „Дивљи лабудови“ је режирао Јарослав Антоњук, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Младен Милојковић, Тома Бибић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Биљана Раденковић и Дејан Гоцић.