Вести

НАЈБОЉА ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА У СРБИЈИ „РАЗИГРАНО ПЕРО” ТРИЈУМФАЛНО ЗАВРШАВА И ОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ

„Разиграно перо”, најбоља литерарна секција у Србији, бриљирала на три међународна фестивала дечије поезије.

Низ значајних признања за Литерарну секцију „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца којом руководе Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић успешно је настављен. Након друге победе за редом на Републичком такмичењу литерарних секција Србије, 46 међународних и републичких награда и 21 објављеног рада у зборницима и збиркама младих песника, чланови Литерарне секције „Разиграно перо” завршавају школску 2021/2022. годину овенчани новим признањима.

На Међународном фестивалу хумора за децу, који већ 34. пут организује Народна библиотека „Димитрије Туцовић” из Лазаревца, ученица 8. разреда Марија Јеремић освојила је трећу награду за песму „Муке једног деке”, а песма „Осмех” ученице 7. разреда Ана Радовановић нашла се међу малобројним похваљеним радовима.

Први међународни фестивал „На слово Љ кажи љубав” био је такође успешан за чланове „Разиграног пера”. Мартин Микић, ученик 7. разреда, освојио је 1. награду за песму „Љубав”, а Јована Мијаиловић, ученица 5. разреда освојила је 3. награду са песмом насловљеном темом фестивала у средњој категорији ученика од 5. до 9. разреда основне школе. Успех је тим већи што се међу 900 ученичких радова, а међу десеторо награђених, нашло двоје чланова наше секције. Захвалницу фестивала за креативно менторство и допринос промоцији фестивала добила је проф. Лидија Марић Јовановић, менторка награђених песника.

Значајан успех остварен је и на 12. међународном фестивалу дечије поезије „Машта и снови”, који организује „Сирмијумарт” из Сремске Митровице, на коме су су се међу неколицином похваљених радова који су ушли у Зборник „Машта и снови” нашле песма ученице 5. разреда Ирине Којић „Сваком треба пријатељ” и песма „Септембар” ученика 7. разреда Мартина Микића.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com