Вести

Најбоље из Србије – учитељ Миомир Дејановић, Врање

Већ 25 година професионално и посвећено вршим своју васпитно-образовну мисију. Кроз рад реализујем дечје и своје идеје, али истовремено промовишем и свој родни град, земљу Србију и учитељски посао, који је најлепши на свету…

Миомир Дејановић

На званичној интернет презентацији председника Републике Србије, доступна је категорија „Најбоље из Србије“ у оквиру које грађани могу да прочитају текстове о успешним пројектима, иновативним идејама и појединцима који су својим радом, залагањем, храброшћу и пожртвованошћу заслужили да буду представљени, јер у најбољем светлу промовишу нашу земљу.

Међу најбољима из Србије нашао се и Миомир МиДеј Дејановић, учитељ у врањској ОШ „Светозар Марковић“.

Миомир МиДеј Дејановић, учитељ из Врања

Већ 25 година професионално и посвећено вршим своју васпитно-образовну мисију. Кроз рад реализујем дечје и своје идеје, али истовремено промовишем и свој родни град, земљу Србију и учитељски посао, који је најлепши на свету. Посао учитеља обједињује већину мојих интересовања, допушта ми да се размахнем. Пишем, цртам едукативне стрипове и илустрације, израђујем кратке образовне филмове, али та своја интересовања преносим и на младе. Срећом, оно што је занимљиво мени, занимљиво је и ученицима. Лепо је радити и разговарати са децом, јер покрећу теме које су много занимљивије и ведрије од тема којима се баве одрасли. Највише волим да важне животне поруке деци преносим кроз стрип и кроз игру, јер им је то блиско и значајно повећава њихово учешће у наставном процесу. Ученици памте часове у којима учествују, уживају у њима. Свако запажање и уважавање мојих континуираних постигнућа у раду са ученицима ме испуњава и подстиче да стално надмашујем себе. Настојаћемо да и надаље будемо успешни и да увек стварамо нешто ново и оригинално, јер ученици и ја смо Србији такви најпотребнији, најкориснији – за Таблу истиче вишеструко награђивани учитељ Дејановић.

Наиме, учитељ Миомир МиДеј Дејановић је проглашен за једног од најбољих едукатора Србије, носилац је признања/титуле Најбољи наставник ЕX YU, а његова богата радна биографија је објављена у Лексикону стваралаца у образовању који обележавају српску просвету.

Целовит текст о учитељу Миомиру Дејановићу, који се налази на сајту predsednik.rs, у категорији „Најбоље из Србије“, можете прочитати ОВДЕ.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com