Вести

Најбољи наставници бивше Југославије

АNN_ЕX_YU је асоцијација наставника формирана од висококвалитетних лидера из образовања. Циљ асоцијације и ових наставника јесте да око себе окупе све ентузијасте и учитељске лидере из свих држава са простора бивше Југославије спремних да заједничким снагама афирмишу и мотивишу најбоље наставнике да мењају слику образовања у овом делу света. Ово је асоцијација за све оне који желе да подигну статус наставника и подизање стандарда образовања деце широм простора бивше Југославије.

Оснивачи ове асоцијације су две учитељице, Весела Богдановић из Македоније и Жељана Радојичић Лукић из Србије, обе финалисткиње Global Teacher Prize, једна 2015, друга 2018. године.

Из ове асоцијације изнедрила се и Балканска наставничка мрежа о којој смо већ писали.

Постоји 27 озбиљних критеријума међу којима испуњавање њиховог одређеног броја додељује наставнику једно од звања. Будући да сваки критеријум треба да докажете неким документом, нужно је да наставник сам попуњава Гугл документ, јер једино он има потпуне доказе свог рада. Зато, поручујемо колегама да се не либе, и да попуне документ. Многи наставници још не носе ову титулу, јер не желе „сами себе да кандидују“, а заслужили су титулу.

Уколико наставник испуњава 10 од укупно 27 критеријума, постаје један од равноправних чланова асоцијације и стиче право да кроз сарадњу са најбољим наставницима региона јача своје компетенције како би у следећем периоду достигао звање НАЈБОЉИ НАСТАВНИK ЕКС ЈУГОСЛАВИЈЕ! Уколико је неко већ постао пуноправан члан, може попунити наредни Гугл документ и постати најбољи:

https://docs.google.com/forms/d/1uvTe0WSrnah-N1jkLt9XKL5XLxmaKCeyNtnQ5PC4fBc/viewform?fbclid=IwAR32adu-KKMhqROpwS_GsgExF-ziVFVN1wstoB5HrL1WUfpfbbZmVosMoaI&edit_requested=true

Уколико испуњава 15 од укупно 27 критеријума, постаје један од чланова асоцијације и стиче право на звање НАЈБОЉИ НАСТАВНИK ЕКС ЈУГОСЛАВИЈЕ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfC0QZI9-AfcMzwrVOQ2m1bZQWtz3iOFwzPN65sc_xWNS4tOg/viewform

Уколико испуњава 20 од укупно 27 критеријума, постаје један од почасних чланова асоцијације и поред права на звање НАЈБОЉИ НАСТАВНИK ЕКС ЈУГОСЛАВИЈЕ, и стиче и титулу НАСТАВНИЧKА ЗВЕЗДА ЕКС ЈУГОСЛАВИЈЕ!

Најбољи наставници су ентузијастични наставници, који имају моћ инспирације за ученике и за колеге и они који раде на свом целоживотном усавршавању; то су људи који свој пун развој могу постићи и у тешким условима; они су креативни, ни од чега стварају нешто; они мотивишу друге да постану бољи и без задршке им помажу да сами себе превазиђу.

Амбасадор Асоцијације такође је значајна титула. Њу добијају ентузијасти који не морају радити непосредно у образовању, али се за промене у образовању залажу, промовишу образовање и АНН екс Ју.

Од претходне године, уведено је и признање за најуспешније директоре у региону. Директори, да вас видимо:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBtBsZX1G0gsWmUY5M8PnwiIJn8WRNT1XJxYNNezDk6bec7A/viewform?fbclid=IwAR2ENZoLMwThWDjuSt6OGgQoP7M4U5rNmX4Pag9V7zsMgiRw7iE6Zn8jlwg

Од оснивања, одржане су четири конференције: У Скопљу, Будви, Београду и Сарајеву. Конференције су скуп ових ентузијастичних људи, дружење траје по три дана, препуно је едукативних садржаја, савремених и креативних приступа образовању, занимљивих говорника, креативних наставничких остварења, и оно најважније, позитивне енергије.

Уочи конференције која ће се одржати у Требињу од 21. до 23. октобра, нудимо вам приступни документ. Попуните га, ако мислите да сте креативни, позитивни, ентузијастични. Дођите на конференцију и присуствујте јединственом догађају. Да бисте присуствовали конференцији не треба да будете носилац признања, али после конференције ћете сигурно пожелети да радите на себи, те се и правно-формално придружите себи једнакима.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeArWgFacrkfMUY2B-fPGs02fiB3FKE_sU8BYkBCwNAkvNLjw/viewform?fbclid=IwAR1klTQ7jb0EUSesFto0-pExXcUBYgpQc642Y2zPy5kmgbN5wb6c50hO3SI

И на крају, неколико фотографија са 4. конференције у Сарајеву.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com